Jaký byl tábor 2019?
Na přelomu července a srpna odjelo 63 členů střediska z toho 48 dětí na čtrnáct dní do lesů nedaleko Domažlic, do zaniklé vsi Frančina Huť, která leží v těsné blízkosti hranic s Německem.

Letošní etapová hra byla na téma STROJ ČASU. Na úvod nás v noci probudila rána jak z děla…

A co se stalo? Bláznivý vědec Kidštajn ztroskotal se svým strojem v přítomnosti – zrovna u nás na táboře! Už podle zjevu – bílý plášť potřísněný různými chemikáliemi, šedivé vlasy, které stály, jak kdyby šáhl do elektřiny a šílený výraz – bylo jasné, že nemá všech pět pohromadě… Běhal jak blázen mezi podsadami a vyháněl nás ven, abychom mu stroj, který momentálně ležel rozbitý všude možně po táboře, pomohli opravit… Povedlo se! A každý další táborový den, se nám pomocí tohoto stroje času povedlo přemístit na všemožná místa, kde jsme hledali indicie, pomocí nichž jsme na závěr tábora našli ztracený poklad. Navštívili jsme zemi Karla IV., dobu, kdy se svět teprve vyvíjel, budoucí dobu plastovou, první republiku, Ameriku v době zámořských objevů, dobu templářů, Antické Řecko a budoucnost s podivným stavitelstvím.

Když zrovna nebyla etapová hra, zdokonalovali jsme své skautské znalosti a dovednosti, zahráli si spoustu her, chodili na výlety nebo si užívali atmosféru táborového ohně. V polovině tábora, u slavnostního ohně, si někteří z nás splnili svůj skautský slib a u závěrečného ohně, který byl letos výjimečný svým šestiúhelníkovým tvarem i výškou, někteří z nás přešli do vyšší věkové kategorie.

Bohužel 14 dní uteklo jako voda, ale zážitky zůstávají v našich srdcích!