Jako každý rok se i letos vydali skauti na letní tábor. Na přelomu měsíců červenec a srpen vyrazili zažívat dobrodružství a zdokonalovat své skautské znalosti do tábořiště Frančina Huť v Plzeňském kraji.

Při pobytu uprostřed lesa spali skauti v typických podsadových stanech, jídlo se připravovalo na vojenské polní kuchyni nebo na plynovém hořáku, koupali se ve sprše, kde si museli sami zatopit, aby měli teplou vodu, a užívali si táborový program, který byl každý den obohacen tématem jiné pohádky. Například Červená Karkulka, Pejsek a kočička, Perníková chaloupka, Legenda o Mulan, nebo Odvážná Vaiana.

Na konci tábora byly všechny děti za svůj výkon na etapových hrách odměněny věcnými cenami. Pro vedoucí bylo na závěrečný slavnostní oheň připraveno překvapení ke stému výročí založení naší republiky. Každý si mohl obnovit nejdříve svůj skautský slib a poté i slib činovnický. Někteří si svůj slib obnovovali po pár letech, jako například Denisa Šantrochová. Roman Kotýnek si svůj slib obnovil po 28 letech. Svůj první skautský slib skládal v roce 1990 po znovuobnovení skautského střediska v Jirkově po sametové revoluci.