Téměř šedesát skautů a skautek z jirkovského střediska Hraničář vyrazilo na přelomu července a srpna jako každý rok na letní tábor do Českého Lesa. Předlohou pro celotáborovou hru se stala slavná soutěž Pevnost Boyard jen s tím rozdílem, že naši skauti a skautky dobývali pevnost Frančinka. Překonat všechny obtíže stálo týmy dost úsilí. Nakonec se ale všechny dostaly až do pokladnice a většina z nich získala dokonce i poklad pevnosti.

Mimo celotáborové hry si děti vyzkoušely například, jaké to je přespat v lese jen tak, pod širým nebem. Podívaly se také na zámek do Horšovského Týna či si užily táborových ohňů za zvuků kytary a hvězdnou oblohou nad hlavou.

Závěr tábora se odehrával ve znamení Vánoc, proto nechyběl ani řízek se salátem či dárečky. A ačkoli všude řádí vedra, na táboře napadl sníh!

„Všichni se vrátili zdraví a plní zážitků, které ve městě nezažijí. Nyní si musíme všichni rok počkat, než vyrazíme za novým dobrodružstvím,“ dodal po návratu do Jirkova vůdce tábora Stanislav Koptiš.